Skip directly to content

02 08 2021

02 08 06 2021 Telefoon met Olès
 • Iedereen is gezond
 • In Haïti zijn deze week 500.000 vaccins toegekomen van Moderna. In het dorp worden er daar een deel van ter beschikking gesteld. De vaccins zullen toegediend worden op vrijwillige basis. Frans moedigt Olès en Mami Olès aan om zich kandidaat te stellen.
 • Na de moord op de president is het rustig in het hele land op wat geïsoleerde rellen na. Iedereen wacht het onderzoek af en is natuurlijk benieuwd. Het is geweten dat een aantal bendes zich organiseren om in opstand te komen van zodra één en ander mis gaat. Alles is nog onduidelijk en het onderzoek spitst zich ook toe op de opdrachtgevers.
 • Jeandeline kan helemaal niet volgen op school. Ze is van de vijfde klas terug naar de vierde gebracht, maar ze haalt zelfs daar geen behoorlijke resultaten. Het zou goed zijn om haar een beroep aan te leren zoals Ivette en Maudeline. Een school betalen waar ze niets bijleert en tegen haar wil naartoe gaat, heeft geen zin.
 • Het is eigenlijk geen goede zaak dat de jongeren weten dat er voor hen 1.000 dollar is als ze het weeshuis verlaten. Heel wat onder hen zouden daar beter niets van weten omdat ze hun gedrag en hun schoolinspanningen daarop afstemmen.
 • Anderson is nog steeds in Port-au-Prince. Zijn familie betaalt zijn ticket om te migreren naar Brazilië van zodra de coronaregels dat toelaten.
 • In de plantages gaat het vooruit. De eerste schoffelbeurt is gedaan. De bonen en de rijst doen het zeer goed, de pinda’s wat minder.
 • Olès heeft enkele contacten om nog deze schoolvakantie nieuwe kinderen op te vangen.
 • Olès stuurt alle informatie voor de vijf toekomstige hoogstudenten nog door. Na een wachtjaar zijn Ronaldo, Robenson en Wilken aan de beurt samen met de twee die het laatste jaar middelbaar af hebben, World Shaddaï en Ilianette. 5 hoogstudenten zal een hele uitdaging zijn om hun studies betaald te krijgen.
 • De inschrijving voor het nieuwe schooljaar van al de anderen is gebeurd. Van zodra Olès de totale kosten kent, stuurt hij ze door.
 • De rapporten van het vorige schooljaar zijn ook allemaal binnen. Op drie na is iedereen geslaagd. Muradieu moet zijn zevende jaar opnieuw doen, Manoucheca haar tweede en Roseberline haar derde.
 • We hebben de verbeteringswerken aan het oudste gebouw nogmaals geëvalueerd. Frans vraagt aan Olès om een extra offerte op te vragen, namelijk om het dak met golfplaten van de achterbouw te vernieuwen in een betonnen dak.
 
31 07 2021 Messenger Yanskian
Nan pwogram vakans la genyen anpil sinema. Men nou akonpanye pwogram sa avèk Yon aktivite travay ki plake nan sal-a-manje a pou ki enkli tout jèn yo ak timoun yo.
In het vakantieprogramma vertonen we vaker een film. Maar we laten die beloning afhangen van een werkschema dat in de eetzaal ophangt en waaraan alle jongeren en kinderen deelnemen.
 
28 07 2021 Messenger Olès
Demen dye vle nap fete 15eme anivèsè Ofelina. Nan okazyon an, gen yon pè ki pwomèt lap vin selebre la mès pou nou nan Ofelina.
Morgen vieren we de 15e verjaardag van het weeshuis. Een priester is bereid gevonden om ter gelegenheid daarvan de mis op te dragen bij ons in het weeshuis.
 
17 07 2021 Messenger Olès
Mwen byen kontan kote paw ak fanmiy zanmi pa gen pwoblèm. Malerezman pou kote ki gen dega. Wi mw sonje kote sa. Se gwo rivyè mez. Isit anplis plis de pwoblem lamò prezidan. Yo anonse 3 jou fè nwa, lap kòmanse jodi-a a midi.
Ik ben blij dat waar jij en je familie wonen geen grote problemen zijn met de wateroverlast. Heel erg voor wie schade geleden heeft. Ik herinner me ons bezoek daar. Dat is die grote rivier de Maas. Hier zijn er nog veel problemen na de dood van de president. Drie daqen van rouw zijn afgekondigd. Ze beginnen deze middag.